Philips 5400 EP5447-90

(1 klantbeoordeling)

 659,00

Aan verlanglijstje toevoegenToegevoegd aan verlanglijstjeVerwijderd uit verlanglijstje 110

Afgezien van enkele kleine minpuntjes, zoals een breekbaar melksysteemdeksel, zijn we tevreden met de Philips 5400 superautomatische espressomachine. Je kunt rekenen op consequent heerlijke koffie. Daarnaast is deze gemakkelijk te gebruiken en te onderhouden. Je kunt met een groot huishouden je favoriete drankinstellingen behouden dus voor iedereen.
De Philips 5400 heeft zoals gezegd: 12 drankopties en vier verschillende gebruikersprofielen. Het full colour LCD-scherm is gemakkelijk te gebruiken. Perfect voor een groot huishouden of een kantooromgeving. Het AquaClean-systeem is erg uniek waardoor deze tot wel 5.000 kopjes aankan. Zulke hoge kwaliteit is uniek in deze prijsklasse en dus moeilijk te vinden. Al met al een topper van een apparaat.

Je kunt hier de nieuwste Philips 5400 EP5447-90 kopen. Een 5400 is 1 van de nieuwere volautomatische koffiemachine. In dit geval is het een LatteGO-reeks welke erg populair is. Het basismodel kan je dan ook in verschillende varianten bestellen. Dit is sowieso een topper met keramische maalschijf en roestvrijstalen lekbak. Wat nog meer briljant is is een automatisch melkopschuimsysteem. Lang niet gek voor een koffiemachine.

Veel dingen zijn leuk aan de Philips 5400 EP5447-90, vooral de vier gebruikersdrankprofielen en de mogelijkheid om 12 verschillende drankjes te brouwen.

Het nieuwe apparaat met LatteGo melksysteem is nu al geweldig populair. Je kunt dus in een handomdraai 12 varianten koffie regelen. We gaan het hieronder hebben over een installatieproces maar ook de unboxing van het apparaat. Unboxing is een populaire zoekterm op Youtube wat staat voor het uitpakken van het koffiezetapparaat.

Philips 5400 EP5447-90


Heel veel mensen zijn daarnaast benieuwd naar de LatteGo-recensies. Je wilt toch weten wat je in huis haalt. Als laatst gaan we nog de belangrijkste functies uitleggen. We willen deze bijvoorbeeld vergelijken met de Philips 3200 of een hele andere Siemens EQ.700 Integral TQ705R03. De kleurendisplay is duidelijk en zorgt voor een geweldige uitstraling. Je kunt lekker pronken als je bezoek hebt en je gooit er in een handomdraai een bakkie uit. Verder wordt deze geleverd met de door Philips gepatenteerde LatteGo automatische melkopschuimer. Wij denken wel dat het qua prijs – kwaliteit een aankoop is die je niet zomaar vindt. Een vergelijkbare machine maar iets minder luxe is de De’Longhi Magnifica ECAM 20.110.B zwart.

We gaan even kijken naar de reviews van het apparaat. Je ziet bij zowel Coolblue als Bol dat deze meer dan 4 sterren heeft. Dit heeft vooral met de functionaliteit en gebruiksgemak te maken. Je kunt daar ook alles lezen over de unboxing- en installatieproces. Hieronder gaan we daar ook nog aandacht aan besteden. Je vindt dan de belangrijkste functies en prestaties. Ook vergelijken we deze Philips automatische espressomachines met de meest populaire. Je kunt dan de verschillen naar elkaar leggen.

Het opvallende kenmerk van de Philips 5400 EP5447-90 is het kleurendisplay. Deze geeft eenvoudig weer welke varianten koffie je uit de machine kunt halen. De LatteGo automatische melkopschuimer is toch wel een pronkstuk. Geen andere machine dan een Philips kan deze gebruiken. Daarna zullen we kort ingaan op de prijs. Deze staat voorlopig nog op €599. We zagen zelfs tijdens Black Friday hier geen veranderingen optreden.

  • Product
  • Specificaties
  • Foto’s
  • Aanbiedingen

Philips 5400 EP5447-90

  • Bediening: display, touchknoppen
  • Garantie: 2
 659,00
Afgezien van enkele kleine minpuntjes, zoals een breekbaar melksysteemdeksel, zijn we tevreden met de Philips 5400 superautomatische espressomachine. ...
Aan verlanglijstje toevoegenToegevoegd aan verlanglijstjeVerwijderd uit verlanglijstje 110
merk

Philips

garantie

2

bediening

display, touchknoppen

koffiespecialiteit

dubbele espresso

inhoud bonenreservoir

groot

inhoud waterreservoir

groot | 1,3 liter of groter

melkopschuimmethode

melkreservoir

onderhoud

gemiddeld werk

Design en Functie


Philips 5400 is het nieuwste en modernste koffiezetapparaat. Je hebt misschien al meerdere varianten gezien in de LatteGo range. De vorige waren kleiner en deze is ook nog eens perfect afgewerkt. Met een roestvrijstalen frontpaneel is deze eenvoudig te besturen. Daarnaast is deze high-end afgewerkt en is het ook nog eens een blikvanger. Verder is deze in kleur ontworpen. Een klein nadeel is de bovenste bonenklep die wat dunner is dan we gewend zijn.

Het is een compact koffiezetapparaat in vergelijking met andere volautomatische espressomachines. De afmetingen zijn 9 3/4 x 17 x 14 3/4. Misschien lastig te lezen maar dit staat of de officiële site. Deze weegt overigens 18 lbs wat neer komt op 8,16 kilo. Best een zwaar ding maar je kunt deze nog wel tillen. Verder past deze eenvoudig onder keukenkasten of op een kookeiland. Het heeft namelijk een front-loading systeem wat betekent dat je niets uit hoeft te trekken. Wel handig om deze op een locatie te zetten dat je in ieder geval de koffiebonen kunt bijvullen.

unieke accenten en bijzondere afdichting

De espressomachine is gemaakt van matzwart plastic. Verder heeft deze roestvrijstalen accenten rond het scherm. Het maakt deze stijlvol maar ook de zilveren randen zijn briljant. De moderne uitstraling heeft deze door de duurzame plastic variant. Je ziet niet snel krassen. Zelfs als je onderdelen in de vaatwasser stopt zie je geen krassen.

De bonentrechter / voorraaddepot bevindt zich aan de bovenkant. Deze heeft een prima capaciteit om een halve zak bonen te deponeren. Het heeft een ribberen afdichting met een soort UV-filter. Dit hele verhaal helpt de koffiebonen vers te houden zolang ze in de machine zitten. In het verleden waren er altijd veel problemen met deksels die niet goed sluiten. Dit is nu dus niet meer :). De koffiemolen bevindt zich in de bonentrechter en heeft 12 instellingen. Helemaal gek hoor voor een machine zoals deze.

Het lekbakje schuif je via de voorkant naar buiten. Je kunt deze legen als je ongeveer 12 bakkies hebt gezet. De koffieprut wordt dan samengeperst en komt als een soort rondje naar buiten. Dit klinkt overigens apart maar we bedoelen het goed. De lekbak heeft een rode floater die aangeeft wanneer deze vol is en kan worden geleegd.

De koffietuit is verstelbaar en ik vond het leuk dat er zelfs mijn hoge macchiato-glas in past, wat niet het geval is bij veel andere koffiemachines.

Conclusie 5400 en vergelijking


Afgezien van enkele kleine nadelen, zoals het smalle melksysteemdeksel is deze over het algemeen een topper. We hebben deze Philips 5400 superautomatische espressomachine zelf getest. Het was iedere keer weer een feest om een heerlijk bakkie te zetten. Consequent goede koffie klinkt toch als muziek in de oren. Nogmaals het apparaat is extreem gemakkelijk te gebruiken en te onderhouden. Daarnaast kunnen er verschillende instellingen in worden gezet, zodat iedereen kan genieten. Zoek je nu een goedkopere? Ga dan langs de Philips 2200 Serie EP2220-10.

2200 EP2220-10 vergeleken met de 5400 EP5447-90
Zoals je weet zijn de machines beide van Philips. De 2200 is de eerste in de lijn en deze ziet er een stuk eenvoudiger uit. Maar vergis je niet in deze. Het apparaat kan 3 varianten koffie zetten. Dat is een stuk minder dan de opties van de 5400. Bij deze nieuwe kan je profielen aanmaken. Daarnaast kan je een extra shot espresso toevoegen. De basic 2200 welke nog genoeg opties heeft om heerlijke koffie te zetten. Als je kijkt naar de 5400 is deze gericht op populaire koffiesoorten zoals Latte en Cappuccino. Met een klein budget kom zit je goed met de Philips 2200 serie EP 2220-10.

De 2200 heeft onderstaande instellingen:

  1. Klassieke melkopschuimer
  2. Geen gebruikersprofielen
  3. Geen extra shot optie
  4. Touch display niet in kleur
  5. 12 instellingen verstelbare keramische braammolen
  6. 60oz watercontainer met AquaClean filter

Samenvatting

De Philips 5400 kan 12 koffievariaties en vier verschillende gebruikersprofielen opslaan. Het lcd-kleurenscherm is eenvoudig te gebruiken. Perfect voor een groot huishouden of een kantooromgeving. Het AquaClean-systeem werkt automatisch en zal een melding geven na ongeveer 5.000 bakkies. Je hoeft dus niet meer regelmatig onderhoud te doen. Daarnaast heeft deze een keramische molen van hoge kwaliteit. Een geweldige espressomachine in deze prijsklasse



Philips 5400 LatteGo-kenmerken:

  • Afmetingen: 9 3/4 x 17 x 14 3/4 inchphilips 5400 ep5447-90
  • Gewicht: 275 gram
  • 12 verschillende dranken organiseren
  • LatteGo-systeem
  • Keramische molen met 12 maalstanden
  • Bonentrechter van 9,7
  • 60,8 watertank aan de voorkant
  • AquaClean-systeem > ontkalken na 5.000 kopjes

Specificaties: Philips 5400 EP5447-90

merk

Philips

garantie

2

bediening

display, touchknoppen

koffiespecialiteit

dubbele espresso

inhoud bonenreservoir

groot

inhoud waterreservoir

groot | 1,3 liter of groter

melkopschuimmethode

melkreservoir

onderhoud

gemiddeld werk

1 recensie voor Philips 5400 EP5447-90

5.0 uit 5
1
0
0
0
0
Write a review
Toon alles Handigst Hoogste Beoordeling Laagste Beoordeling
  1. James

    Helemaal goed!

    Nuttig(11) Niet nuttig(2)U hebt al gestemd

    Plaats een recensie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

     659,00

     659,00

    Last updated on 11 maart 2024 18:51
    Aan verlanglijstje toevoegenToegevoegd aan verlanglijstjeVerwijderd uit verlanglijstje 110
    Koffiezetapparaatdirect
    Logo
    Shopping cart